Blog

Vende që duhet të vizitohen në tiranë

Nga Tirana në Pëllumbas,  një fshat i bukur 25 km drejtimi juglindor, ngarje nëpër fshatra në Erzen luginën e njohur për verë të mirë dhe restorante, pamje  e Kalasë së Petrelës në sfond.

Pastaj ne fillojmë të ecje në shpellën e Zezë, deri në kanionin e  lumit Erzen, dhe papritmas ka vetëm natyrë përreth; cicërima zogjsh etj.

 

Shpella ka një hyrje të madhe dhe ofron stalaktite spektakolare brenda, ju mund të ecni gjatë gjithë rrugës deri në fund.

Pas vizitës në shpellë, të përgatiten për një rrëpirë zbritëse në lumin Erzen, nëpër një pyll shumë të madh. Atje poshtë, gjendet një si pishinë natyrale me

ujë të ftohtë në mesin e shkëmbinjve gjigante dhe pemëve.  4-5 orë ngjitje.